ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ EΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Τηλ: (+30) 2810 379895 |
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κυμάκης Εμμανουήλ είναι Τακτικός Καθηγητής Προηγμένων Ηλεκτρονικών Υλικών & Διατάξεων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ και Διευθυντής του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές» και συντονιστής του πακέτου εργασίας παραγωγής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας του Γραφενίου (FET Graphene Flagship). Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Liverpool το 1999, και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 2003. Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ισαάκ Νεύτωνα και του Ερευνητικού Συμβουλίου Μηχανικής & Φυσικών Επιστημών του H.B.. Μαζί με τον Καθ. Gehan Amaratunga είναι οι εφευρέτες των οργανικών φωτοβολταϊκών βασισμένων σε νανοσωλήνες του άνθρακα. Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην βελτίωση της απόδοσης και σταθερότητας εκτυπώσιμων Φ/Β διατάξεων μέσω της διεπιφανειακής βελτιστοποίησης τους με κατάλληλα τροποποιημένα παράγωγα γραφενίου και άλλων δισδιάστατων υλικών, με στόχο την προώθησή τους σε βιομηχανικό επίπεδο παραγωγής
. Έχει δημοσιεύσει 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές (1 μονογραφία, 5 εξώφυλλα), 5 σε βιβλία, και 13 σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές. Εργασίες του έχουν παρουσιασθεί 101 φορές σε διεθνή συνέδρια (39 προσκεκλημένες ομιλίες του ιδίου). Έχει δώσει 13 προσκεκλημένες ομιλίες σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και Δημόσιους Φορείς. Ενώ μέχρι σήμερα έχει δεχθεί 11.000 αναφορές με h-index 55, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην πρώτη κατάταξη των “κορυφαίων 100.000 επιστημόνων στον κόσμο” (PLoS Biol 17 (8), e3000384). Έχει συντονίσει ή συντονίζει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος 14 Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Βιομηχανία και Εθνικές πηγές, με συνολικό προϋπολογισμό 4.5Μ€. Έχει επιβλέψει 4 υποψηφίους διδάκτορες (+4 υπό εξέλιξη), 13 μεταπτυχιακούς και 12 μεταδιδάκτορες.
Έχει διατελέσει κριτής/εμπειρογνώμονας προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης για αρκετούς διεθνείς φορείς χρηματοδότησης, όπως το National Science Foundation, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, το Department of Energy, USA, τη French National Research Agency, το German Research Foundation και την Γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Διετέλεσε Associate Editor του περιοδικού RSC Advances, εθνικός εκπρόσωπος σε τρείς δράσεις COST, επίτιμος λέκτορας στο Παν. του Connecticut, πρόεδρος του Συνεδρίου Organic & Perovskite Solar cells (2016) και συν-πρόεδρος του συνεδρίου Nanotechnologies & Nanobiosciences NanoBio2018 και NanoBio2021. Ονομάστηκε ως ανερχόμενος ερευνητής (emerging investigator) για το έτος 2014 από το επιστημονικό περιοδικό Chemical Communications της RSC. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές”, το οποίο συνδιοργανώνεται από το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και Section editor του επιστημονικού περιοδικού BMC Materials (Springer Nature). Διετέλεσε μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου (ΤΕΣ) Επιστημών Μηχανικού του ΕΣΕΚ, και μέλος της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΛΙΔΕΚ.