ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Τηλ: (+30) 2810 379188 |
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Αϊβαλής είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Διδάσκει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τα μαθήματα: Συστήματα Αξιολόγησης Διαδικτυακών Εφαρμογών, Οπτικοποίηση Δεδομένων και Πληροφοριών και Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό Java, και στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Προγραμματισμό με Python.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Graz, Αυστρίας, στην σχολή Τεχνικών Μαθηματικών, πήρε μεταγραφή για το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στην σχολή Πληροφορικής όπου πήρε το βασικό του πτυχίο: “Diplom Informatiker”, Μηχανικός Πληροφορικής το 1983. Έκανε μεταπτυχιακό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας στις Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα το 2011 με εξειδίκευση στα συστήματα Web to Print. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον τομέα των Web Analytics.
Δίδαξε στο ΤΕΙ Κρήτης από τον Οκτώβριο 1995 Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό (Java και Python), Οπτικοποίηση Δεδομένων και Πληροφοριών, Συστήματα Αξιολόγησης Διαδικτυακών Εφαρμογών, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, Γλώσσα C, Δομές Δεδομένων και πολλά εργαστηριακά μαθήματα στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Έχει επιβλέψει τρεις μεταπτυχιακές και πολλές προπτυχιακές διατριβές.
Το 1973 απέκτησε κρατικό πτυχίο προγραμματιστή του Υπουργείου Παιδείας, με βάση το οποίο εργάστηκε σαν προγραμματιστής στην Γερμανία από το 1974 μέχρι το 1982, κατά την διάρκεια των σπουδών του. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τμήμα Γ5 την στρατιωτική θητεία ως προγραμματιστής στατιστικών εφαρμογών από το 1983 έως το 1984. Εργάστηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής, σαν Αναλυτής Προγραμματιστής από το 1984 μέχρι το 1994. Εργάστηκε στην Software Art, ως σχεδιαστής και κατασκευαστής software από το 1985 έως το 2000, υλοποίησε Σύστημα Διαχείρισης Front Office για Ξενοδοχεία, Σύστημα Διαχείρισης Εισιτηρίων και Προγραμματισμό Μεταφορών από ξενοδοχεία για κρουαζιέρες, Ιατρική Εφαρμογή για Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας για τον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς πολλές ειδικές εφαρμογές. Συμμετείχε ως Associated Partner στο Πρόγραμμα Cooperative Resource Management για Logistics του Telematics Application Programme Direction 13, και ήταν συνεργάτης στο πρόγραμμα Τηλεματικής στις Μεταφορές με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών της ΕΛΑΝΕΤ.
Δίδαξε μαθήματα Προγραμματισμού και Πληροφορικής για το πρόγραμμα Bachelors στο University of Maryland European Division, 1985-1993 και πολλά σεμινάρια για το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας, την Μαθηματική Εταιρεία και άλλους φορείς.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στους τομείς Web Analytics, Big Data, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Middleware και γλώσσες προγραμματισμού. Έχει δημοσιεύσει σχετικά κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια.