11/2/2020  Google Hash Code 2020 @ CSD

11/2/2020 Google Hash Code 2020 @ CSD

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, στις 19:30 – 23:30, στο Αναγνωστήριο του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (CSD), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του κτηρίου, πτέρυγα Α, θα διοργανωθεί το Google Hash Code:

https://codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode
Το Hash Code είναι ο ετήσιος προγραμματιστικός διαγωνισμός που διοργανώνει η Google, όπου παραθέτει διαγωνιζόμενους από όλον τον κόσμο με ένα πρόβλημα, και αυτοί καλούνται να γράψουν κώδικα ο οποίος λύνει αυτό το πρόβλημα. Ο διαγωνισμός είναι ηλεκτρονικός και μπορεί να συμμετέχει ο κάθε ένας από οπουδήποτε, αλλά είναι πιο ωραία και έχει περισσότερη πλάκα όταν είμαστε όλοι μαζί σε ένα μέρος 🙂

Για να συμμετέχετε, πρέπει μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου να δηλώσετε συμμετοχή στην παραπάνω ιστοσελίδα, οπότε κάντε το όσο είναι ακόμη νωρίς. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες, οπότε μπορείτε να κάνετε την ομάδα σας από πριν, ή να βρείτε μια μέχρι και πριν τον διαγωνισμό. Για την δημιουργία ομάδας χρειάζεται ένα άτομο, το οποίο στην συνέχεια θα καλέσει να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα.

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε προηγούμενα “θέματα”, υπάρχει ένα ιστορικό εδώ πέρα: https://codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode/archive
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην γλώσσα προγραμματισμού, τις τεχνολογίες, και τα εργαλεία, μπορεί ο κάθε ένας να συμμετέχει με ο, τι θέλει. Επίσης δεν απαιτείται παρουσία ή παραμονή μέχρι το τέλος.

Γενικά δεν έχετε τίποτα να χάσετε, θα είναι ένα πολύ ωραίο event, με αρκετά και ενδιαφέροντα προβλήματα να λύσουμε, οπότε ακόμη και αν δεν προλάβετε να γραφτείτε, μπορείτε να έρθετε έτσι κι αλλιώς. Το event είναι ανοιχτό σε όλους, οπότε μπορείτε να έρθετε ακόμη και αν δεν είστε φοιτητές (του CSD (του Πανεπιστημίου Κρήτης)), και θα βοηθούσε αρκετά αν το μοιραζόσασταν και με άτομα που ξέρετε και τους ενδιαφέρει. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία.

Σύντομα θα ανέβει και στην ιστοσελίδα του Hash Code το Hub μας, οπότε μπορείτε να κάνετε εκεί join, είτε έρθετε είτε όχι, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για την εγγραφή στον διαγωνισμό, ή την συμμετοχή σας στο event.

Μετάβαση στο περιεχόμενο