ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΛΜΕΠΑ                                                                                 Ηράκλειο  18-03-2021

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 

Eνημερώνουμε τους φοιτητές ότι με την με αρ. πράξη 15 (Θέμα 8ο)/11-02-2020 απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος επέρχονται οι παρακάτω τροποποιήσεις στο 5ετές πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

  1. Αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας του μαθήματος «Επιστημονικός Προγραμματισμός με την Γλώσσα Python» από 2 σε 3 μέσω της προσθήκης 1 ώρας ασκήσεων πράξης, με αντίστοιχη αύξηση (από 2 σε 3) των πιστωτικών μονάδων ECTS του μαθήματος. Για να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των ECTS του εξαμήνου προτείνεται η μείωση των ECTS του μαθήματος «Ηλεκτροτεχνικά Υλικά Ι» από 5 σε 4.
  2. Μεταφορά του επιλογής υποχρεωτικού μαθήματος «Διαχείριση Περιβάλλοντος» της Α’ Κατεύθυνσης από το 9ο εξάμηνο στο 7ο εξάμηνο (επίσης ως επιλογής υποχρεωτικό). Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 7.007 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Υλικά και Διατάξεις Εξοικονόμησης και Αποθήκευσης Ενέργειας»
  3. Μεταφορά του επιλογής υποχρεωτικού μαθήματος «Υλικά και Διατάξεις Εξοικονόμησης και Αποθήκευσης Ενέργειας» της Α’ Κατεύθυνσης από το 7ο εξάμηνο στο 9ο εξάμηνο (επίσης ως επιλογής υποχρεωτικό). Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 9.007 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Διαχείριση Περιβάλλοντος »
  4. Μεταφορά του υποχρεωτικού μαθήματος «Βιομηχανικός Έλεγχος» της Β’ Κατεύθυνσης από το 9ο εξάμηνο στο 8ο εξάμηνο (επίσης ως υποχρεωτικό). Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 8.011 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Ψηφιακά Συστήματα Ελέγχου».
  5. Αλλαγή των ωρών του μαθήματος «Βιομηχανικός Έλεγχος» από 3 (Θ) – 2 (Ε) σε 4 (Θ+Α) – 1 (Ε).
  6. Μεταφορά του υποχρεωτικού μαθήματος «Ψηφιακά Συστήματα Ελέγχου» της Β’ Κατεύθυνσης από το 8ο εξάμηνο στο 9ο εξάμηνο (επίσης ως υποχρεωτικό) με παράλληλη μετονομασία του σε «Εφαρμοσμένος Ψηφιακός Έλεγχος». Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 9.009 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Βιομηχανικός Έλεγχος»
  7. Μεταφορά του υποχρεωτικού μαθήματος «Κινητές και Δορυφορικές Επικοινωνίες» της Γ’ Κατεύθυνσης από το 9ο εξάμηνο στο 7ο εξάμηνο (επίσης ως υποχρεωτικό). Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 7.019 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ»
  8. Μεταφορά του υποχρεωτικού μαθήματος «Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ » της Γ’ Κατεύθυνσης από το 7ο εξάμηνο στο 9ο εξάμηνο (επίσης ως υποχρεωτικό). Ο νέος κωδικός του μαθήματος θα είναι ο 9.016 (αμοιβαία ανταλλαγή με τον κωδικό του μαθήματος «Κινητές και Δορυφορικές Επικοινωνίες»
  9. Αλλαγή του μαθήματος «Ασφάλεια Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» με κωδικό 9.018 της Γ’ Κατεύθυνσης από Υποχρεωτικό σε Επιλογής Υποχρεωτικό, με παράλληλη μείωση του αριθμού των μονάδων ECTS του μαθήματος από 5 σε 4.
  10. ECTS του «Μεγάλα Δεδομένα» γίνεται 5 από 4
  11. «Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα Ι» ώρες από 5+0->4+1
  12. «Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα ΙΙ» ώρες από 5+0->4+1
  13. «Κεραίες και Διάδοση Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας» ώρες από 5+0->4+1

Επισημαίνεται ότι, ως αποτέλεσμα της υπ’ αριθμ. (9) παραπάνω τροποποίησης, ο συνολικός αριθμός υποχρεωτικών μαθημάτων της Κατεύθυνσης Γ’ μειώνεται από 9 σε 8, και ευθυγραμμίζεται με αυτόν των άλλων δύο Κατευθύνσεων. Αντίστοιχα, ο αριθμός των προσφερόμενων Επιλογής Υποχρεωτικών μαθημάτων του 9ου εξαμήνου της Γ’ Κατεύθυνσης αυξάνεται από 7 σε 8. Ως επακόλουθο, οι φοιτητές της Γ’ Κατεύθυνσης κατά το 9ο εξάμηνο καλούνται να επιλέξουν από 2 έως και 4 μαθήματα εκ των 8 προσφερόμενων Επιλογής Υποχρεωτικών της Κατεύθυνσης και από 1 έως 3 μαθήματα από τις άλλες κατευθύνσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τα 5 Επιλογής Υποχρεωτικά μαθήματα του 9ου εξαμήνου.

Από τη γραμματεία του τμήματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο